Насловна страна

О нама

Крајишки бисери

Изворна група Традиција

Правни савети

Фото галерија

Видео галерија

Преузми

Линкови

Контакт
 
 

НИКОЛА ВЕЗМАР ОДЛИКОВАН НАЈВИШИМ
ОРДЕНОМ ЕПАРХИЈЕ БАНАТСКЕ

Никола Г. Везмар, председник Завичајног удружења Крајишника „Никола Тесла“ добио је орден Светог Теодора Вршачког - највише одликовање Српске православне Епархије банатске. Везмару је орен уручио епископ банатски г. Никанор у Саборном храму у Вршцу.

Николи Везмару уручено највише одликовање Српске православне Епархије банатске
Епископ банатски Никанор одликовао Николу Везмара орденом Св. Теодора Вршачког

На празник Светог ђакона Никанора, 10.08.2020. године, у Саборном храму у Вршцу, Николи Г. Везмару, председнику Завичајног удружења Крајишника „Никола Тесла“ уручен је орден Светог Теодора Вршачког - највише одликовање Српске православне Епархије банатске. Везмару је орен уручио епископ банатски г. Никанор.

Епископ Никанор истакао је да је орден Везмару додељен за показану ревност, труд и несебичну љубав према светињама Српске православне цркве и дугогодишњи предан рад на очувању културног наслеђа и духовности спрског народа из Крајине.

Обележавање 24 годинe прогона Срба из РСК
Николи Везмару уручено највише одликовање Српске православне Епархије банатске

Свечаном служењу Архијерејскe Литургије и уручењу ордена присуствовали су и Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и умировљени Епископ милешевски г. Филарет, 14 свештеника и 6 ђакона из Епархије банатске и Епархије жичке, као и гости из Епархије сремске на челу са архимандритом Доситејем из манастира Гргетега на Фрушкој Гори.

 

Copyright ©   Завичајно удружење Крајишника Никола Тесла, Пландиште, Србија.  Сва права задржана.